Biblioteca și publicul tânăr – ateliere profesionale

Written by Published in Știri și evenimente

26-Biblioteca si publicul tanar-Sala de lecturaJoi, 26 noiembrie 2015, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-au desfășurat următoarele activități profesionale, de care au beneficiat bibliotecarii publici din județul Iași:

- Un dialog cu Claudia Șerbănuță, managerul Bibliotecii Naționale a României, Anca Râpeanu, managerul Bibliotecii Metropolitane București, Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Vera Osoianu, director-adjunct de specialitate al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, moderator fiind Bogdan Ghiurco, bibliograf la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

- Atelierul de advocacy și mobilizare a comunității: „Pedalez pentru bibliotecă”, susținut de trainer Raluca Istrate, bibliotecar la Biblioteca Județeană Satu Mare.

- Atelierul „Biblioteci-concept”: soluții de reinventare a spațiului și funcției bibliotecilor, trainer fiind: Anca Vasilescu, coordonator al Departamentului Metodic și Comunicare din Biblioteca Astra din Sibiu.

- Un dialog cu doamna psihoterapeut Eugenia Erhan despre relațiile cu publicul din perspectiva utilizatorilor și lucrul cu persoanele dezavantajate (persoane fără adăpost, cu handicap, cu o anumită formă de dependență etc.).

- „Soluții de reamenajare a spațiului Bibliotecii Județene Iași”, proiect arhitectonic dezvoltat de o echipă condusă de arhitect Ivona Gheorghe și ing. Andrei Bobu.

Galerie foto

admin