Concurs de desene dedicat scrierilor lui Ionel Teodoreanu

Written by Published in Știri și evenimente

 

13Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează concursul de desene dedicat scrierilor lui Ionel Teodoreanu, manifestare inclusă în cadrul Festivalului „Teodorenii”. Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din județul Iași și cuprinde două secțiuni:

  1. Gimnaziu: desene inspirate din volumul În casa bunicilor;
  2. Liceu: desene inspirate din volumul La Medeleni.

Lucrările vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, peniță, creion, pastel). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Lucrările vor fi depuse până la data de 24 noiembrie 2015, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției și originalitatea. Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele premii: Premiul I: 500 lei, Premiul II: 400 lei, Premiul III: 300 lei. Lucrările premiate devin proprietatea Bibliotecii Județene. Se vor mai acorda mențiuni constând în pachete de cărți.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 11.00, la Sala de lectură a Bibliotecii.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (25, 26 şi 27 noiembrie 2015) organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu instituţii reprezentative din domeniul cultural şi educaţional. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc dezbateri, spectacole de teatru, concursuri de creație plastică și literară pentru elevi, concurs de conserve tradiționale moldovenești, întâlniri ale scriitorilor invitați cu liceeni, expoziții tematice, prima ediție a Convenției Editorilor, Creatorilor și Traducătorilor de Ficțiune de Gen, ateliere profesionale în domeniul biblioteconomiei și un maraton epigramistic. Aceste manifestări vor aduce în faţa publicului universitari, scriitori, bibliotecari, traducători, editori, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali. Toate acţiunile din festival vizează publicul tânăr şi foarte tânăr, în primul rând, alături de care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de artă.

admin