Concursul „Ionel Teodoreanu”, ed. a II-a – Festivitatea de premiere

Written by Published in Știri și evenimente

afis-decernare-teodoreni-fieAstăzi, 29 mai 2015, la ora 14.00, în Parcul Copou va avea loc decernarea premiilor Concursului de volume colective de proză pentru elevi „Ionel Teodoreanu” – concurs inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași.

Ajuns la ediția a II-a, concursul a fost lansat în luna octombrie 2014, iar până la încheierea perioadei de înscriere și-au anunțat intenția și au depus volume 13 instituții de învățământ din județul Iași și din Chișinău, după cum urmează: Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Școala Normală „Vasile Lupu” Iași, Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Școala „Carol I” Iași, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu-Frumos, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, Liceul Teoretic „Ion Creangă” Chișinău, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” Chișinău.

Juriul concursului, alcătuit din scriitori și universitari ieșeni, va premia creativitatea, originalitatea, claritatea, corectitudinea în exprimare și forma lucrării. Se vor acorda următoarele premii: Premiul pentru cel mai bun volum, Premiul pentru cea mai bună proză și un Premiu special. Premiul cel mare (Premiul pentru cel mai bun volum) constă în publicarea volumului, acordarea drepturilor de autor pentru fiecare elev cuprins în volum și o tabără de vară pentru autori incluşi în volumul premiat. Premiul special va fi acordat concurentului care are o lucrare deosebită.

Evenimentul este inclus în agenda Festivalului Internațional al Educației – FIE Iași 2015.

Lansat în octombrie 2013, Concursul de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu” s-a adresat elevilor cu vârste între 7 și 20 de ani, din întreg  județul Iași, iar din acest an (ediția a II-a) și în Republica Moldova. Sub îndrumarea unui profesor coordonator, școlile participante la concurs au trimis juriului volume de proză colectivă, fără o tematică impusă, în limita a 260.000 de semne pentru un volum.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *