Expoziție-concurs cu desene din povestirile „În casa bunicilor”, „Ulița copilăriei” de Ionel Teodoreanu

Written by Published in Știri și evenimente

25-expozitie-concurs-ateneu

Volumul În casa bunicilor de Ionel Teodoreanu  este ”sursa” de inspirație care va sta la baza activităților cultural-educative de la Filiala Ateneu a Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi” Iași, activități care se vor desfășura în cadrul Festivalului Teodorenii, pe data de 25 noiembrie, începând cu ora 10.

Pornind de la fragmente din povestirile Bunicul a fost, bunica este, Vizita, Nasul bunicii și păcatele nepoților, La castel în poartă oare cine bate?, Ce-a spus bunica? etc, copiii de la Clubul de teatru din cadrul Palatului Copiilor, îndrumați de actrița Ana Hegyi, vor susține un spectacol-lectură și o mică scenetă.

Spectacolul, prezentat în debutul manifestărilor, are ca scop ”familiarizarea” prichindeilor clasei I, de la Școala ”Ionel Teodoreanu”, conduși de învățătoarea Dana Dumitrașcu, cu opera scriitorului.

După introducerea în atmosfera din casa bunicilor, elevii vor fi provocați la un concurs de desen care va avea ca temă atât evocarea acestei atmosfere, cât și a figurilor bunicilor. Lucrările realizate vor fi reunite, ulterior, într-o expoziție.

Manifestările se vor încheia cu un scurt moment interactiv, de tip joc, pregătit de talentații copii de la Palatul Copiilor, sub atenta coordonare a actriței Ana Hegyi.

admin