Înscrierile la Concursul de traducere și retroversiune s-au încheiat.

Written by Published in Știri și evenimente

header

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași anunță că înscrierile la Concursul de traducere și retroversiune Ionel Teodoreanu vs. J. D. Salinger s-au încheiat.

În urma apelului lansat la sfârșitul lunii octombrie, 77 de liceeni din județul Iași și-au manifestat dorința de a participa la această competiție și au trimis ambele traduceri.

Reamintim că această competiție este inclusă în cadrul Festivalului „Teodorenii”, se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din romanul La Medeleni, de Ionel Teodoreanu;

(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din romanul The Catcher in the Rye (De veghe în lanul de secară), de J. D. Salinger.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 27 noiembrie 2015, ora 11,00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene Iași (Bd. Ștefan cel Mare nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

 

admin