Lansarea antologiei „Carusel”

Written by Published in Știri și evenimente

Lansarea antologiei „Carusel”Joi, 24 septembrie 2015, începând cu ora 13.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași va avea loc lansarea antologiei „Carusel” – volum câștigător al ediției a II-a a Concursului de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” în perioada octombrie 2014 – mai 2015.

Alături de tinerii autori vor fi prezenți elevi și profesori de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, părinți, cât și invitații speciali:

  • Conf. univ. dr. Emanuela Ilie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași) – președintele juriului concursului;
  • Dan Doboș, scriitor, directorul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – inițiatorul concursului;
  • Bogdan Mihai Mandache, scriitor, redactor la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Evenimentul va fi moderat de prof. Mihaela Vlioncu (coordonatorul volumului).

Lansat în octombrie 2013, Concursul de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu” s-a adresat elevilor cu vârste între 7 și 20 de ani, din întreg județul Iași, iar din acest an (ediția a II-a) și în Republica Moldova. Sub îndrumarea unui profesor coordonator, școlile participante la concurs au trimis juriului volume de proză colectivă, fără o tematică impusă, în limita a 260.000 de semne pentru un volum. La prezenta ediție au trimis volume 13 instituții de învățământ din județul Iași și din Chișinău.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *