Lansarea antologiei „Carusel”

Written by Published in Știri și evenimente

afis-VDÎn zilele de 3, 4 și 5 septembrie 2015, elevii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, autorii antologiei „Carusel” – volum câștigător al Concursului de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu”, ediția a II-a, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” în perioada octombrie 2014 – mai 2015, au beneficiat de o excursie la Vatra Dornei. Cu aceeași ocazie, pe 4 septembrie, la ora 11.00, la sediul Bibliotecii Municipale „G. T. Kirileanu” Vatra Dornei, a fost organizată lansarea volumul câștigător în prezența unui public numeros (profesori, scriitori, elevi, cititori).

Despre volum au vorbit: Simona Adamovici (bibliograf la Biblioteca Județeană Suceava), Bogdan Mihai Mandache (scriitor, redactor la Biblioteca Județeană Iași, prof. Mihaela Vlioncu (coordonatorul volumului). Elevii prezenți au citit câte un fragment și au răspuns întrebărilor din public. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

În cele trei zile, elevii au avut întâlniri de lucru cu redactorii și editorii volumului, au vizitat orașul și au făcut drumeții.

Lansat în octombrie 2013, Concursul de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu” s-a adresat elevilor cu vârste între 7 și 20 de ani, din întreg județul Iași, iar din acest an (ediția a II-a) și în Republica Moldova. Sub îndrumarea unui profesor coordonator, școlile participante la concurs au trimis juriului volume de proză colectivă, fără o tematică impusă, în limita a 260.000 de semne pentru un volum. La prezenta ediție au trimis volume 13 instituții de învățământ din județul Iași și din Chișinău.

 

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *