Lumea de basm din casa bunicilor

Written by Published in Știri și evenimente

17

Miercuri, 25 noiembrie, ora 10.00, elevii clasei IB de la Şcoala „Ionel Teodoreanu”, conduşi de învăţătoarea Dana Dumitraşcu, au primit vizita unui grup de copii de la Clubul de teatru din cadrul Palatului Copiilor, îndrumaţi de actriţa Ana Hegyi.

Activitatea, iniţiată de Filiala „Ateneu” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, se înscrie în ciclul de manifestări ce se desfăşoară în cadrul Festivalului „Teodorenii”.

Încercând să redea atmosfera creată de Ionel Teodoreanu în volumul „În casa bunicilor”, micii actori au susţinut un spectacol-lectură şi o mini-scenetă, pornind de la fragmente din povestirile „Bunicul a fost, bunica este”, „Vizita”, „Nasul bunicii şi păcatele nepoţilor”, „La castel în poartă oare cine bate?”, „Ce-a spus bunica?”.

Odată intraţi în lumea de basm din casa bunicilor, micuţii clasei I au fost provocaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să participe la un concurs de desen, care a avut ca temă atât evocarea acestei atmosfere, cât şi a figurii bunicilor.

La finalul manifestării, copiii au primit diplome de participare şi premii constând în cărţi, urmând ca frumoasele lor creaţii să fie expuse în cadrul Filialei Ateneu. Mai mult, atât ei, cât şi doamna învăţătoare au promis că în curând ne vor călca pragul, dornici să pătrundă în fascinanta lume a cărţilor şi să obţină primul lor permis de intrare la bibliotecă.

Galerie foto

 

admin